fbpx
0708194906 susanne@spirio.se

Föreläsningar

För dig som möter barn och unga i sorg

Du som möter barn och unga i förskola, skola och fritidshem är en viktig person som kan göra skillnad för barnet/ungdomen när de upplevt/upplever sorg.

Jag vet att barn och ungdomar kan känna sorg efter alla typer av förluster; att förlora en förälder, förlora syskon, när föräldrar skiljer sig, om en förälder blir sjuk eller sorg efter andra traumatiska händelser.

Med kunskap om barns sorg kan du bättre möta barnen och ungdomarna i vardagen. Du kan också få större förståelse för hur sorgreaktioner kan påverka barnens relation till kompisar och till sig själv. När ett barn börjar få svårt att koncentrera sig, eller har svårt att följa med på lektionerna kan det vara bra att veta hur sorg påverkar koncentrationsförmågan och inlärningen.

Barn och unga går in och ut i sitt sorgearbete. Sorgen blir deras följeslagare genom livet. De har inget val, de måste hantera förlusten de har varit med om eller den vardag som ställer extra krav på dem. Du, som pedagog, kan hjälpa dem att hjälpa sig själva.

Barnet/ungdomen är samma person med en helt ny erfarenhet

Föreläsningen ger dig kunskap och enkla verktyg inom ramen för ditt uppdrag att möta barnen och ungdomarna i deras vardag.

Hör gärna av dig för att veta mer om föreläsning, den kan ocksås anpassas efter behov.

Spirio Sorgcenter

susanne@spirio.se

mobil +46 708 19 49 06

 

© Copyright Spirio

Webbmaster Amiforma